woensdag 20 februari 2013

Project T.I.K. (project in klok)

11 Februari 2013, poppenhuisbeurs de Vuister. Samen Angeline, Margaret, Wendy en Erica lopen we op de deze poppenhuisbeurs. We zien een leuke tentoonstelling. Ons oog valt op de klok en de kerstkrans. We zijn er allemaal weg van.
Op woensdag avond knutsel ik altijd met Angeline, Margaret en Wendy. We besluiten om de klok te gaan maken. (de kerstkrans volgt als de klok af is)
Als eerste gaan we op pad voor een klok, dat lukt vrij snel.Dinsdag 19 februari zijn de klokken gekocht bij, ja bij wie ook alweer? Leen Bakker? Ik dacht het wel. Al met al een half uur voor nodig gehad.
Dezelfde avond proberen Margaret en ik al of we ze "netjes" kunnen slopen. Al snel komt daar het timmermansoog van de heer des huizes om de hoek kijken. Hij ziet in een oogopslag hoe dat ding uit elkaar moet. Al met al zijn ze zo uit elkaar. Siebren bedenkt dat we de glasplaat wel vast kunnen kitten. Hij heeft kit. Uiteindelijk kit hij ze allevier even voor ons. Hij vindt vast dat hij dat als beste kan (en dat is ook zo hoor!)
Zo ziet de klok er nu uit, leeg.........................
Dit was een uur voorbereiding.

Woensdag 20 februari, we mogen beginnen!
Eerst een achterkant maken. Dat doen we van de doos die overblijft.
 
 
Dan een half ronde verhoging er in maken waar we op kunnen werken.


Allemaal ijverig bezig.
En aan ons natje en droogje wordt ook gedacht, Margaret is de gastvrouw van vanavond.

We zijn veel aan het nadenken over hoe we het casco gebeuren moeten maken, het is moeilijker dan we dachten.......... We komen dan wel tot de conclusie dat misschien steekschuim of piepschuim misschien makkelijker werkbaar is. Dat gaan we proberen als we het hebben gekocht, gezocht. Nu gaan we even op een paar site kijken waar we materialen gaan bestellen voor bloemetjes en plantjes en andere spullen. Ieder van ons gaat thuis deze week op deze 2 sites kijken wat ze willen hebben en dan gaan we volgende week alles gesamenlijk bestellen. Scheelt weer verzendkosten toch?

Voor vanavond zit het er op. De tijd tikt door.(en dan zit het uurwerk niet eens meer in de klok!)

We houden graag de tijd bij die we in de klok gaan steken. Dus de stand is nu een half uur van het kopen, een uur van het slopen en het kitten. En vanavond van 20.00 uur tot 22.15 uur. Dan komen we nu op een tijd van 3 uur en 3 kwartier.

Tot de volgende keer! 
 

7 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk idee! Ik dacht aan een patrijspoort of zoiets maar dit is wel erg leuk. Ben heeeeeel benieuwd naar het vervolg. Dit berichtje typen kostte 41 seconden.
  Groeten van Paula

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed verslag!!! En ik ben erg benieuwd naar jullie vorderingen. De opbouw zal inderdaad nog wel puzzel zijn.
  veel succes er mee en ik kijk uit naar volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paula, Erica, hier is ook een kerstkrans van. Die vonden jullie ook leuk toch? Kunnen we op zondag met een kerstkrans beginnen.................

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een heel leuk project ik ga het zeker volgen hoe het verder gaat
  Succes er mee

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat van die klok had ik al eens gezien, maar de kerstkrans nog niet....vond ik ook errug leuk!!!
  Succes met maken en veel plezier natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een leuk idee, al weet ik echt niet waar het precies heengaat dat project - ik heb nog nooit gezien.
  Ik ga het lekker volgen op je blog.
  groetjes
  Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen